Spray Cork - Spuitkurk
Ecork info - Technische info / Netherlands page


De structuur van kurk is vergelijkbaar met een honingraat en bestaat uit miljoenen gesloten cellen.  Daarin en ertussen zit een vluchtige stof die op lucht lijkt.  Deze unieke structuur en samenstelling staat borg voor een goede thermische isolatie, geluiddemping en veerkracht.
Isolatie van buitenmuren, 


Op alle vlakken scoort kurk buitengewoon.  Ook als woningisolatie, en dus als isolerende gevelbekleding.  Naast het lichte gewicht en isolatiewaarde heeft het nog meerdere troeven waardoor het voor de gevel geschikt is  " kurk" is inderdaad ook nog vochtbestendig omdat de gesloten celstructuur wateropname voorkomt.  Waar de meeste gewone materialen falen, behoudt kurk zijn eigenschappen.  De thermische degradatie van kurk start pas boven de 200°C.  Het isoleren van buitenmuren kan perfect via een gevelbekleding in kurk.  Deze kurk wordt aangebracht via een spuittechniek of anders gezegd via projectie.


Duurzame oplossing,


Dat het spuiten van kurk om een gevelisolatie te realiseren, een duurzame oplossing is. geldt in uiteenlopende betekenissen.

levensduur van zulke bekleding, alsmede de bestandheid tegen buiteninvloeden is uitstekend.  Maar duurzaam betekent ook milieuvriendelijk. Het elastisch membraan dat door projectie ontstaat, is zeer duurzaam en bestand tegen blootstelling aan ongunstige klimaatomstandigheden.  Het is een milieuvriendelijke afwerkingslaag die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden: nieuwbouw en renovatie van buitengevels tot de decoratie van binnenmuren en plafonds.

Decoratieve oplossing,


Spuitkurk is een coating op basis van geselecteerde kurkgranulaten met verschillende soorten watergebaseerde polymere harsen, mineralen en additieven en wordt, zoals gezegd, door middel van projectie.  Kleuren vormen in de werkwijze geen enkel probleem.

Ecork Benelux gamma is beschikbaar in een grote verscheidenheid van kleuren, variërende van primaire kleuren tot de meest moderne kleuren.  Kleuren zijn steeds op RAL verkrijgbaar.

 SPUITKURK

BEKLEDING MET SPUITKURK OP WATERBASIS

BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT:


Decoratieve bekleding, gemaakt van harsen op waterbasis, gepigmenteerd, vrij van oplosmiddelen, die u in staat stelt om van de uitstekende eigenschappen van kurk te genieten.


EIGENSCHAPPEN :


 • warmte-isolerend.
 • geluidsisolerend.
 • waterdicht, beschermt tegen vocht en condensatie.
 • hoge elasticiteit en hechtvermogen.  Voorkomt scheuren en barsten.
 • uitstekende residentie in op lucht.
 • brandbestendig
 • decoratief aspect.AANBEVOLEN TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN.


 • isolatie van muren, gevels, terrassen en vloeren.
 • basis voor bestrating, tegelvloeren en parket.
 • bescherming tegen vocht.

 

KLEURENGAMMA.


 • 26 kleuren van onze kaart, of u kunt RAL kleurenkaart vragen, wel enkel bij een minimumafname.
VERBRUIK.


 • 1,41 (li/m2)  per mm droge laag.
 • 0,84 (kg/m2) per mm droge laag.


 

METHODE VAN AANBRENGING.


 • spuitpistool van 5,5 mm.
 • verdunning: max. 5% helder water.


 • aanraking     -  2u. -  6u.
 • totaal           - 24u - 48u


 • DROOGTIJD OP 20°
 • DICHTHEID : 0,60+ . 02 kg/Li
 • VOC : nul


AANBRENGINGSVOORWAARDEN:


De vochtigheid van het substraat mag niet hoger zijn dan 8%.  De omgevingstemperatuur, oppervlak  mag niet lager zijn dan +5° tijdens het aanbrengen of het drogen.   De relatieve luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 80%.  De dragers dienen vast te zijn, vrij van losse deeltjes, vrij vetten en andere vervuilende stoffen.   Het product mag niet aangebracht worden in vochtige omstandigheden of met water afkomstig uit het substraat (druk door grondwater)
AANBRENGING:


 1. Het oppervlak voorbereiding / voorbehandelen
 2. Bij zeer poreuze oppervlakken voorzien van een laag Ecork kurkprimer.
 3. Meng het product tijdens een vijftal minuten op hoge toeren met een industriële roermachine totdat u een vloeibare en dichte pasta verkrijgt.
 4. Er kan verdund worden met kurkprimer en met toevoeging van 5 % , indien nodig.
 5. Spuiten met het pistool op een afstand van 40-60cm van de drager, loodrecht erop, met een luchtdruk van 3,5-4,5kg. Aanbrengen in twee of meer lagen 4-6 uur laten drogen tussen elke laag.
 6. Om een dikte te verkrijgen van 2 mm dient er 1,8 à 2kg/m2 aangebracht te worden in twee lagen.  Voor 4 mm, 4kg/m2 in twee lagen. (ligt hellende daken)
 7. Als een hoge thermische of akoestische isolatie is vereist, wordt 3-4 mm aanbevolen.  Het rendement varieert naargelang de drager en de vereiste toepassing, gezien de verschillende toepassingsmogelijkheden van het product.
OVERSCHILDEREN:


De droogtijd tussen lagen hangt af van de dikte van de aangebrachte laag,  de graad van opname van de drager,  de omgevingstemperatuur, de luchtcirculatie en de omgevingsvochtigheid.TECHNISCHE SPECIFICATIES:Viscositeit.                   .                      pasta

Dichtheid.                                            0.6+/- .02

Aanbrengingstemperatuur.                     5°  - 50° C

Aanbevolen dikte.                                2 - 4 mm

Verbruik kg/m2. per mm.                      1,08 Kg

          Verbruik Li/m2 per laag.                       1,41

Maximum kg.- m2                                 1,8 - 2 Kg

Brandprestatieklasse.                            B- S2, d0VERPAKKING:


10 KG/ emmer